Galleri Gl. Lejre

Kanal Roskilde har været forbi Galleri Gl Lejre for at filme udstillingen, og tale lidt med både gallerist og kunstnere om tankerne bag værkerne i udstillingen 'Gevækst'.

Kødædende planter, mystiske gevækster og klimabudskaber er nogle af de emner, som de syv kunstnere i galleriets forårsudstilling har arbejdet med i deres værker. Hør Janni Mai Larsen, Tine Becker og Henriette Hellstern fortælle om deres kunstneriske virke og hvilken inspiration de har givet hinanden gennem udstillingskonceptet FRIENDS VII. Se hele interviewet foretaget af Annette Thuesen fra Kanal Roskilde:

Se udsendelsen om Gevækst

FRIENDS: Galleri Gl. Lejre har gennem årene afholdt gruppeudstillinger under konceptet FRIENDS - et format, hvor et par af galleriets faste kunstnere inviterer andre nye kunstnere med. Det er en hyldest til kunstens evne til at knytte bånd mellem mennesker på trods af forskelligheder og særinteresser.

Den kunstneriske intention er at føre kunstnere med forskellige udtryksformer sammen, og derved give dem en mulighed for at skabe ny synergi til gensidig inspiration og udvikling, et kunstnerisk laboratorium hvor der nytænkes og eksperimenteres - Dorte Philipsen

Denne syvende udstilling med syv forskellige kunstnere under titlen 'Gevækst' er endnu en spændende og alsidig sammensætning af udtryksformer, billedsprog og materialer.

Fernisering Gevækst 2021