Galleri Gl. Lejre

Marianne Grønnow (f. 1962) bor og arbejder i København og Ceriana i Italien. Hun har modtaget et stort antal priser, bl.a. det prestigefyldte Søndergaards mindelegat i 2010.

I Marianne Grønnows malerier er geometriske figurer det bærende princip og skaber, trods det stringente og firkantede, en vibrerende bevægelse. Hun arbejder i et abstrakt felt, med klassiske modsætninger som lys og mørke. Farvernes indbyrdes graduering skaber en fornemmelse af overgang.

180x115

Mere om marianne grønnow

"Farvede felter som firkanter og rektangler forskyder sig hele tiden i forhold til hinanden. Ved at forene det stringente og skrøbelige i sine abstraktioner opleves det både poetiske og fysiske i skumringen som naturfænomen, som virker så stærkt og dragende på os" - Galerie MøllerWitt

Uddannelse

Marianne Grønnow er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1986-1993. Hun har tidligere studeret dans, teater og performance.

Er repræsenteret på

Marianne Grønnows værker er repræsenteret på museer og samlinger i både ind- og udland. Hun repræsenteres bl.a. hos Statens Museum for Kunst, Malmø Kunstmuseum, Ny Carlsbergfondet, Statens Kunstfond og Det Danske Institut i Rom.