Galleri Gl. Lejre

Vibeke Rytter (1967) er keramiker og arkitekt. Hendes arbejdsmetoder er udviklet gennem en lang uddannelsesrejse gennem 15 år – fra designskolen over arkitektskolen til kunstakademiets billedhuggerskole. Rytter laver fotografisk print på keramiske installationer og skulpturer, hvor hun arbejder fra 2D tegning til 3D modeller i keramisk ler og kombinerer det med computertegninger og fotos, der bliver brændt på. Hendes værker visualiserer rejsebeskrivelser, oplevelser af andre kulturer og personlige erindringer fra besøgte steder rundt i verden bl.a. rejser til USA, Rusland, Tanzania, Marokko, Cuba, Island, Frøerne, Grønland, Berlin, New York.

Hun er inspireret af kontraster – fra by til land – fra natur til kaotisk storby – fra ro til dynamik.

VÆKST Zanzibar, keramisk relief, 2014
Konfetti USA, keramisk relief, 2014
Boenheder, 2015
Kaktur, keramik
Stjerneskuddet San Francisco, 2014

Mere om vibeke Rytter

Selv udtaler kunstneren om sine værker:

"Jeg opbygger - nedbryder og genbruger for at gå nye veje. Vrangside og forside kredser i min bevidsthed, for at forstå tingenens tilblivelse og problematik. Intentionen er at få materialet, til at indgå i fortællingen, hvor formsproget er frit og opløst for at åbne op for omverden, samtidige med at give det substans og indhold."

Uddannelse

1997-2004 Det kgl. Danske Kunstakademiets Arkitektskole i København.

2001-2002 Kunstakademiets Billedhuggerskole, gæstestuderende ved professor Morten Stræde.

1993-1994 Glasskolen i Orrefors, Sverige.

1986-1990 Danmarks Designskole, linien for keramik og glas.

1985-1986 Studietegning på Glyptoteket ved Askov Jensen

Udstillinger

Vibeke Rytter har igennem en lang periode udstillet på gruppeudstillinger i både København og Lejre. Hun har også været repræsenteret på Art Herning med Galleri Gl. Lejre af flere omgange: