Galleri Gl. Lejre

Odd Moe (1944) er maler og det spontane billedsprog er hans særkende. Stilen er ekspressionistisk, præget af kunstnerens interesse for at omfortolke det klassiske landskabsmaleri. Udgangspunktet er naturen og det mytiske og mystiske derved. Samtidig opfattes naturen som et sted hvor temaerne omkring menneskets væren, det gode og det onde, udspiller sig. Resultatet er værker hvor de farverige, kraftfulde penselstrøg indfanger naturens skønhed og gengiver den på ny. Dette giver beskueren mange muligheder for at fordybe sig i malerierne, hvad enten man vælger at fokusere på naturen eller figuren.

Gul Søjle, 140x110cm.
Ikonoklasme, 100x120cm.
Mod Aften, 128x180cm.
Petros, 144x116cm.

Mere om odd moe

Uddannelse

Det Jyske Kunstakademi 1967-71.

Udstillinger

Odd Moe debuterede i 1971. Har udstillet i Galleri Gl. Lejre siden 1998. Desuden på en lang række udstillinger i ind- og udland, bl.a. Herning kunstmuseum, Randers kunstmuseum og  Dronninglund kunstcenter.

Se og læs mere om udvalgte udstillinger i Galleri Gl. Lejre herunder:

  • Træet vokser, gruppeudstilling, 2008
  • Naturforekomster, 2004
  • Odd Moe, 1998

Er repræsenteret på

Randers kunstmuseum; Museet for Fotokunst, Odense; Det Kongelige Bibliotek, København.

Udsmykninger

Odd Moes værker er del af udsmykningen ved Gedved Statsseminarium; Århus universitet; Deloitte og Touche i Århus; Århus havn; Ekspedit i Hadsten, samt mange andre udsmykningsopgaver til offentlige og private institutioner og firmaer.