Galleri Gl. Lejre

Om udstillingen

Inka Sigel, maleri
Better Lübbert, keramik

En udstilling af billedkunstneren Inka Sigel og keramikeren Better Lübbert, som har dannet parløb gennem mange udstillinger med deres fælles referencer til naturen og farvernes klang.

Art-talk: Når natur og farver bringer en billedkunstner og keramiker sammen - Inka Sigel og Better Lübbert fortæller om deres værker og processerne bag

Til Galleriernes Dag torsdag d. 23. februar fra kl. 17

Titlen ”Forest Night and Flying Blue” sætter scenen for udstillingen, og lægger op til en eventyrlig fortælling, hvor kunstnernes malerier og krukker danner et koloristisk ’wonderland’. Kunstnerne har fælles referencer til naturen og farvernes klang, og lader sig begge inspirere af figurer og farver i de naturområder, som de hver især bevæger sig i. Det er også med denne baggrund, at de tidligere har dannet parløb gennem mange udstillinger i ind- og udland.

Fernisering 14. januar 2017 kl. 14-17 i Galleri Gl. Lejre - kunstnerne vil være tilstede.
Borgmester Carsten Rasmussen åbner udstillingen kl. 14:20

Udstillingsperioden strækker sig fra 14. januar til 19. februar i Galleri Gl. Lejre.

Om kunstnerne

Inka Sigels (1967) malerier befinder sig et sted mellem abstraktion og genkendelighed, uden ord og konkret betydning – nærmere båret af en stemning. Maleprocesserne er eksperimenterende, hvor materialer af forskellig karakter får lov til at danne uventede sammenstød – ved en sammensætning af malede flader og små strejf af broderi skabes nye imaginære rum. Hun har bl.a. udsmykket foyeren i Den Kongelige Danske Ambassade i Berlin.

Se Inka Sigels værker her

Better Lübbert (1955) skaber keramiske krukker, som er nutidige i udtrykket, med dybe rødder i den klassiske middelhavstradition. Hun er kendt for sit eksplosive og farverige univers, hvor nysgerrigheden efter nye og anderledes glasursammensætninger fører til overflader, der giver fornemmelsen af, at keramikkens glasur ligger tæt på glassets karakter. Hun er mange gange blevet hædret med arbejdslegater fra Statens Kunstfond.

Se Better Lübberts værker her