Galleri Gl. Lejre

Jonas Pihl

Enhed

Udstillingen af Jonas Pihl har sit udgangspunkt i kunstnerens indre, de fantastiske landskaber vist med de ydre, realistiske landskabers virkemidler. Værkerne indeholder modsætninger mellem kaos og kosmos i form af malingens egne turbulente mønstre modsvaret af pertentligt opmalede elementer, der smelter sammen til en enhed i ét forsvindingspunkt, der synes at suge beskueren ind i billedet.

Og netop denne enhed er omdrejningen i udstillingen - en enhed, der er hårdt brug for i en verden, hvor modsætningerne trækkes op, og hvor der bygges mure - snarere end broer.

Fernisering lørdag d. 7. november kl. 14-17 - kunstneren er til stede.

Nordisk aftryk på udstillingen

Jonas Pihl var i Grønland for første gang i 2019, og rejsen har sat sit præg på kunstnerens nyeste værker, som indeholder nordisk sensibilitet og mytologi, der modsvares af vor digitale tidsalders virtuelle rum. På udstillingen vil den nordiske folklore og helleristninger i malerierne være stærkt forankret i det kulturhistoriske landskab, som omgiver Galleri Gl. Lejre.

Se værker fra udstillingen og hør Jonas Pihl fortælle om dem i et TV-interview hos Kanal Roskilde

Jonas Pihl Kanal Roskilde 2020

Vi må passe på hinanden

Grundet COVID-19 situationen bliver der grundigt rengjort dagligt i galleriet, håndsprit findes på stedet, mundbind er et krav indenfor og der er seperat ind- og udgang. Hvis I er en gruppe pp 10 personer, er der mulighed for hyggeligt ophold og samtale i galleriets have også. Vi må passe godt på hinanden!

Virtuel transmission fra ferniseringen

På grund af COVID-19 smitterisiko var der kun et begrænset antal pladser til ferniseringen  d. 7. november. Deltagelse krævede derfor indgangsbillet, som kunne bestilles gratis via Billetto til hver halve time.

Tiderne er nye, og det er de digtiale løsninger også. Derfor kunne alle følge med virtuelt d. 7. november kl. 15-16, da gallerist Dorte Philipsen bød velkommen og Jonas Pihl fortalte om sine værker.

Om kunstneren

Jonas Pihl (1978) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, og har siden udstillet adskillige gange i ind- og udland og er repræsenteret i samlinger verden over. I Jonas Pihls malerier integreres uhyre præcise penselstrøg, spontane farveeksperimenter, psykedelisk overdådighed og konceptuel klarhed. Hans fantasi og professionalisme appellerer til et stort publikum, og de ofte meget store lærreder trækker beskueren ind i et højenergisk, funky univers, som bogstaveligt talt giver gode vibrationer. Jonas Pihl har siden 2004 udstillet i Galleri Gl. Lejre, hvorfra han også fik kontakten til Black and White Galleri i New York.


Læs mere om kunstneren og se hans værker her