Galleri Gl. Lejre

bent holstein

Island of my mind

6. november - 28. november 2021

Udstillingen ’Island of my mind’ i Galleri Gl. Lejre er skabt ud fra netop den dobbelthed, som titlen indebærer: At vi alle kan føle os som små adskilte øer i vores sind, og samtidig har evnen til i erindringen at rejse til øer af gode minder.

Bent Holstein er under corona-pandemien taget på erindrings-rejse til de fjerne kyster, som han kender så godt. Resultatet er abstrakte naturværker skabt i en rig farvepalette. Helt fra pasteller i perlespektret til​​ dramatiske toner, der udstråler et bombardement af orange lys.

Fernisering lørdag d. 6. november kl. 14-17 - kunstnerne er til stede

Erindringer om fjerne kyster

Under hyppige rejser til fjerne kyster absorberer Bent Holstein de eksotiske landskaber for at gengive en sammenlægning af de indtryk og minder i sine værker. Værkerne rummer derfor en dynamisk spænding mellem det livlige og uendeligt rolige, fordi de afspejler landskaber med fortsatte ændringer - store som minimale.  Men hvad sker der den dag, hvor kunstneren ikke længere kan tage ud i de landskaber?

Om vinteren plejer jeg at drage til øerne - Bahamas, The Florida Keys eller den finske skærgård. Øerne af vand har været min inspiration gennem 30 år. Men pludselig tvang corona-pandemien alle til at blive hjemme, så alt det seneste år er malet efter hukommelsen.” - kunstner, Bent Holstein

Bølgerne flyder ind i hinanden og bevæger sig fremad på stranden i aftagende impulser, hvor de ender i vandpytter med små bobler - og som erindringer om hvide skummende toppe.  I Bent Holsteins værker er der konstant hentydninger til naturen, havet og dets skiftende formationer. Til vand, himmel og lys. Til det præcise øjeblik, hvor tidevandet vender og der opstår turbulens eller måske total ro.

Om kunstneren

Bent Holstein (1942) er født i København og havde sin første solo-udstilling i 1963. Han udstillede første gang i Galleri Gl. Lejre i 1995, hvor han foruden en række solo-udstillinger også har fået flere udsmykningsopgaver. Det er blandt andet blevet til den store gavludsmykning i Smallegade på Frederiksberg. Kunsteren er repræsenteret på Statens Museum for Kunst, AROS, National Gallery of Art, Washington, Museum of Modern Art, New York, Mark Rothko Art Center, Daugavpils, Norden Hus, Reykjavik og flere andre steder i ind- og udland.