Galleri Gl. Lejre

inka sigel og Better Lübbert

BERØRT

Maj - juni 2022 - Forlænget udstillingsperiode! Åbent efter aftale.

Forårets udstilling er fuld af glimt af lys med Inka Sigels nyeste værker i samspil med krukker af Better Lübbert.

Kunstnerne har fælles referencer til naturen og farvernes klang, og lader sig begge inspirere af figurer og farver i de naturområder, som de hver især bevæger sig i. Det er også med denne baggrund, at de tidligere har dannet parløb gennem mange udstillinger i ind- og udland.

Få et smugkig i udstillingen hos TV Roskilde, hvor kunstnerne fortæller om, hvad der 'berør' dem lige nu og hvordan deres værker bliver til:

Se TV-interview: Berørt - ny udstilling i Galleri Gl Lejre

Inka ogBetter TvRoskilde 2022

BERØRT
Digt af kunstnerne om udstillingen
det nordiske lys
den barske vind
skovens fortættede grønne rum
lethed og mørke
lyset og havet
fra grå-blå til turkis

berørt af tiden...
glimt af øjeblikke
hvor nærværet med naturen
er magisk og lykkebringende
verden lukkes ude
lyden er borte
taknemmelighed
for at måtte sanse dette nu

Om Inka Sigel

Inka Sigel (1967) bevæger sig i et særligt billedlandskab, hvor naturens poesi og det abstrakte flyder sammen i mere eller mindre opløste former. Inka Sigels malerier befinder sig et sted mellem abstraktion og genkendelighed, uden ord og konkret betydning – nærmere båret af en stemning.

Maleprocesserne er eksperimenterende, hvor materialer af forskellig karakter får lov til at danne uventede sammenstød – ved en sammensætning af malede flader og små strejf af broderi skabes nye imaginære rum.

Hun har bl.a. udsmykket foyeren i Den Kongelige Danske Ambassade i Berlin.

Om Better Lübbert

Better Lübbert (1955) skaber keramiske krukker, som er nutidige i udtrykket, med dybe rødder i den klassiske middelhavstradition. Hun er kendt for sit eksplosive og farverige univers, hvor nysgerrigheden efter nye og anderledes glasursammensætninger fører til overflader, der giver fornemmelsen af, at keramikkens glasur ligger tæt på glassets karakter. Hun er mange gange blevet hædret med arbejdslegater fra Statens Kunstfond.

Udstillingsperioden strækker sig fra 7. maj til 22. maj i Galleri Gl. Lejre.

Udstillingsperioden er forlænget - besøg efter aftale på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller +45 40140645