Galleri Gl. Lejre

life love art

Life love art er navnet på udstillingen med en af Letlands mest kendte kunstnere, Inara Petrusevich, som Letlands ambassadør i Danmark, Kaspars Ozoliņš åbner i Galleri Gl. Lejre d. 1. november. Og der er i hvert fald ingen tvivl om, at Inara elsker livet. Legende, fabulerende og sprudlende af livsglæde, fortæller hendes billeder glade eventyr om den verden, som omgiver hende.

Fernisering den 1. november kl. 14.00 hvor kunstneren vil være til stede. Den lettiske ambassadør holder åbningstale kl. 15.00.

Eventyret fortsætter

Denne gang viser hun både de spændende og detaljerige akvareller, hvor eventyret og livsglæden altid er i centrum, samt sine legende malerier, der bjergtager tilskueren med sin egen verden af indtryk, der mere end retfærdiggør udstillingens navn. Endeligt viser galleriet nogle af Inaras monotypier, hvor hendes helt specielle streg kommer til sin ret. 

Livet syder og bobler over af velvære i Inaras kunst. En kunst som tidligere rektor ved kunstakademiet i København Else Marie Bukdahl kalder ”futoristisk” med henvisning til, at billederne hele tiden peger fremad mod noget nyt og spændende.

Fra Letland til Danmark

Inara Petrusevich kom til Danmark lige efter Sovjetunionens sammenbrud og har sneget sig ind i en stor mængde danskeres hjerter lige siden. Hun blev for første gang præsenteret for et dansk publikum i 1997 og har siden udstillet utallige gange i galleriet og på messer. Værkerne er præget af hendes mange og lange ophold i Danmark, hvor der ifølge hendes kunst er musik i vejene og hvor en hårvask under en vandhane med rindende vand kan være en jublende fornemmelse af blomster og fryd.

Inara Petrusevich, der er uddannet i Riga og London har tidligere modtaget Chagall-prisen og er blandt andet repræsenteret på det nye store Mark Rothko Art Center i Daugavpils. At centret og Inara begge har hjemme i Daugavpils, en russisktalende by i det østligste Letland, gør netop nu udstillingen endnu mere aktuel.


 Læs mere om kunstneren og se hendes værker her