Galleri Gl. Lejre

seizing the moment

Værkerne på udstillingen Seizing the moment i Galleri Gl. Lejre er små og mellemstore malerier som afspejler de oprindelige ideer til de større malerier, som vises på den kommende store retrospektive udstilling til september 2014 på The Mark Rothko Art Centre, Daugavpils. Denne udstilling vil herefter rejse videre til flere europæiske museer.

Fernisering 10. maj kl. 14-17.

Åbningstale kl. 15.00 – ved Mariano A. Davies, President & CEO of British Chamber of Commerce in Denmark 

Peter Griffin vil efterfølgende selv fortælle om sine værker.

Mystik og poesi

I mange år har Peter Griffins malerier reflekteret over ”hvad det betyder at være i live”, og beskæftiger sig derfor med forskellige aspekter af den menneskelige tilstand. Han forsøger hele tiden at finde det abstrakte i det figurlige og det figurlige i det abstrakte. Dette giver værkerne en mystik og en følelse af det poetiske. I adskillige værker har han forsøgt at give ord, tanker og digte et billedligt udtryk. Han anses for at være en evigt eksperimenterende billedkunstner.

Verdensrejsende udstillinger

Peter Griffin har haft mange udstillinger på museer og gallerier rundt i hele verden, og hans arbejde findes i flere store internationale og private samlinger. Gennem årene har han arbejdet sammen med digtere og forfattere – her i blandt den chilenske Nobel prismodtager Pablo Neruda, den spanske filosof Ortega y Gasset og romanforfatteren Ariel Dorfman. En udstilling af Peter Griffins værker blev brugt til at fejre 50-årsdagen for The European Commission of Human Rights i Europa-Parlamentet i Strassbourg, og samme år designede Griffin en kulisse til en koncert på The Royal Festival Hall i London, hvor blandt andre sangeren Peter Gabriel og skuespillerinde Emma Thompson optrådte.


 Læs mere om kunstneren og se hans værker her