Galleri Gl. Lejre

kunsten ud i landskabet

Dorte Philipsen har inviteret galleriets kunstnere til at komme med forslag til projektet: Kunsten ud i landskabet, som galleriet planlagde sammen med Roskilde og Lejre kommuner. Projektets idé er, at meget kunst og kultur tager udgangspunkt i og fortolker naturens skønhed, kraft og signaler. Det er antagelsen, at kunstudøvelsen vil blive anderledes ude i naturen eller landskabet – at landskabet vil smykke og styrke kunsten under dens udøvelse, og at naturen samtidigt kan opleves i nye perspektiver.

Galleri Gl. Lejre har i samarbejde med Skjoldungelandet opstillet kunst i landskabet omkring Gl. Lejre. I alt blev 9 grupper af kunstværker opstillet.

Skjoldungelandet

Projektet, kunsten ud i landskabet er blevet til ved et samarbejde mellem Skjoldungelandet, og Galleri Gl. Lejre. Skjoldungelandet er et samarbejde mellem Roskilde og Lejre kommuner, på mange planer. Museerne i Roskilde og Lejre, Naturstyrelsen, og mange andre instanser. Det overordnede mål er at udbrede kendskabet til kulturhistorien og naturen i området, og derved bane vej for oprettelsen af en nationalpark.