Galleri Gl. Lejre

Visione venus

Medens Hans Tyrrestrup tidligere i år har deltaget ’italiensk’ i en udstilling i New York og på Varde Museum, er stedet nu en separatudstilling i Galleri Gl. Lejre, hvor der vises nye værker med romersk referencebaggrund – Visione Venus.

Fernisering: Lørdag d. 29. oktober 2011 kl. 14-17 - kunstneren er til stede.

Venus er kærlighedens gudinde i den romerske mytologi og er ligeledes navnet på en planet i verdensrummet, visionen om Venus antyder derfor en mangetydet åbenbaring (et drømmesyn).

Den internationale vestjyde

Tyrrestrups italienske inspiration er omfattende. Opholdene i Skandinavisk Forening i Rom, på Akademiet og på San Cataldo aftegner et kunstnerisk udviklingsforløb og en vedvarende kilde til nye tolkninger og udformninger. Med sit vestjyske udgangspunkt er kunstnerens internationale vej gennem årene forløbet fra Rom over ophold i bl.a. Finland, Israel, Baltikum, USA og tilbage til Rom.

Værkerne forenes som et musikstykke

Fra en anmeldelse lyder beskrivelsen af Tyrrestrups billedverden:

”Det fantastiske og poetiske univers som sammensmeltes på lærredernes koloristiske flader, hvor abstrakte og genkendelige elementer blander sig og forenes som i et musikstykke” - Kristeligt Dagblad

Det musikalske aspekt markeres af og ved et aftenarrangement i galleriet, som d.17. november 2011 viser filmen ”Espansiva – et maleri i fem satser”, hvor maleren komponerer til udvalgte stykker af Carl Nielsen.


 Læs mere om kunstneren og se hans værker her