Galleri Gl. Lejre

Om udstillingen

Udstillingen ’PÅ VEJ’ i Galleri Gl. Lejre giver dig mulighed for at være lidt nærmere et flyvende tæppe, et løbsk gebis og en kørende tipi. Rasmus Lütkens verden er ikke lineær fra A-Z, men fyldt med smukke omveje. Det fantastiske kan ske på besynderlige steder når Rasmus Lütken vender og drejer hverdagen.

Som beskuer trækker man på smilebåndet når stearinlyset sættes i spot under bordlampen, gyser over egernet, der hopper af sted med et baseballbat eller drømmer sig væk i Ludvigs unaturlige grønne have. Modsætninger mødes i Lütkens værker, hvor abstraktion og figuration – absurditet og normalitet – humor og alvor smelter sammen som ét samlet statement i udstillingsrummet.

Med udstillingen lægges der an til landing fra skulpturen ”Hodja Aeroplane” – det flyvende tæppe – der med Lütkens egne ord beskrives således: ”Det er lavet over Politikens ’Hvem Hvad Hvor’ fremtidsspådomme om transportmidler i 2020 og fortællingerne fra 1001 nats eventyr. Den skulle i virkeligheden have været lavet i 1960´erne, men blev det ikke af den simple årsag, at jeg ikke var født dengang.”


 Læs mere om kunstneren og se hans værker her