Galleri Gl. Lejre

return of the walking tiger

“Return of the walking tiger”, er titlen på de 23 nye malerier og 10 akvareller, som Uffe Stadil Christoffersen viser på den aktuelle udstilling i Galleri Gl. Lejre.

Fernisering: 22. januar 2011 kl. 14-17, kunstneren vil være til stede.

Inspiration fra Alberto Giacomettis

Titlen er inspireret af Alberto Giacomettis skulptur L’homme qui marche I – eller The walking man. Giacometti har udtalt, at “den naturlige balance i den gåendes bevægelse, er et symbol på menneskets egen livskraft.”

Den samme livskraft kommer tydeligt frem, også i tigerens bevægelser, når den går, og det er denne naturlige kraft og vildskab som har været igangsættende for mine billeder. Den vitale kraft, som er i Giacomettis gående figur, er også til stede i den maleriske proces, den ligger ikke kun i den livskraft både mennesker og dyrs bevægelser udstråler, men også i arbejdet med at opnå den i maleriet.

Uffe Christoffersen i Galleri Gl. Lejre

Uffe Christoffersen har taget på sine skuldre, at afdække selv den dybeste hemmelighed af tigerens væsen, og i år synes han tættere på målet. Galleri Gl. Lejre er stolt over at kunne præsentere Uffe Christoffersens Walking Tigers. Det er nu 20 år siden vi viste den første Uffe Christoffersen udstilling i Galleri Gl. Lejre.