Galleri Gl. Lejre

Rasmus Lütken (1974) er uddannet grafiker og er i gang med en ny uddannelse på akademiets arkitektskole. Det fantastiske kan ske på besynderlige steder når han vender og drejer hverdagen - verden er ikke lineær fra A-Z, men derimod fyldt med smukke omveje. Modsætninger mødes i Lütkens værker, hvor abstraktion og figuration – absurditet og normalitet – humor og alvor smelter sammen som ét samlet statement. 

Irma after dark, 2016
Mellemrum, 2016
Sommer i Tyrol, 2016
Superzoom i blåt, 2016
Belveder Jazz, 2016
Søndagsudflugt, 2016

Mere om rasmus lütken

"I hans malerier konfronteres beskueren med historier, hvor det fantastiske kan ske på besynderlige steder. Rasmus Lütken vender og drejer hverdagen, leger med dens betydning og relationer i den. Alt dette i et stramt formelt maleri. Han keder ikke sin beskuer med fortabelser og sidespring i uvæsentlige detaljer, men fastholder fortællingens pointe og gennemfører den nærmest kynisk konfronterende. Beskueren kan så trække på smilebåndet, når skildpadden leger linedanser og balancerer på en vejbom, gyse, når racerbanen angribes af kiwifugle, eller glæde sig over det fantastiske i solens stråler ind ad vinduet. Men, hvad beskueren ikke kan komme udenom, er de eksistentielle vilkår, som Rasmus Lütken maler frem på Mdfpladen - og med èt greb forvandler. "

- Nille Nielsen, kunstner

Udstillinger

Han har udstillet på Charlottenborg forårsudstilling, Kunstnernes efterårsudstilling, Nordjyllands kunstmuseum, og hos flere gallerier. Siden 2006 har han udstillet på gruppeudstillingerne Friends i Galleri Gl. Lejre, og fik i 2016 sin første separatudstilling her:

  • PÅ VEJ2016
  • POP UP, gruppeudstilling, 2010
  • FRIENDSgruppeudstillinger, 2006-2009

Repræsenteret på

Blandt andet Randers Kunstmuseum, og samlingerne Statens Kunstfond 05-09 , Københavns Amts Kunstfond, Novo Nordisk, Danske Bank, Vrancken Collection Antwerpen. Mark Rothko Collection. Latvia. Daugapils.

Udsmykninger

Rasmus Lütken har lavet udsmykninger hos Edlund A/S, Simcorp og Randers Tekniske skole.