Om udstillingen
Nu udkommer bogen om en af de store ubændige skikkelser i dansk kunst – enmandshæren i de blå overalls – Hans Christian Rylander. Historierne om hans virke i dansk kunstliv og -politik bliver fortalt af hele 22 kulturaktører i ambitiøst bogprojekt. Udstillingen ’Rylander – et langt liv i kunst og kunstpolitik’ har sit udgangspunkt i værker fra bogen.
Fernisering: 10. september 2016 kl. 14-17 - kunstneren er tilstede. Udstillingsperiode: 10. september - 16. oktober 2016.
Forlænget udstillingsperiode: 26. november - 11. december 2016
En civiliseret anarkist
Bogen ’Hans Christian Rylander – en civiliseret anarkist’ (2016) er en dokumentation af Rylanders omfangsrige arbejde med vedkommende kunst, der samtidig indeholder nuancerede tilbageskuende beretninger om hans mange år og gøremål i dansk kunst - politik. Dette tveæggede standpunkt – mellem det kreative og følelsesrige kunstnerliv og det strukturerede og magtprægede politiske liv – har skabt et hav af interessante oplevelser og skægge historier, som Rylander også beretter om med egne ord i bogen.
Bogreception d. 2. december kl. 16-17.30 på Den Frie
Bogen blev præsenteret for første gang d. 10. september 2016 i Galleri Gl. Lejre.
Hans Christian Rylander er en af Danmarks væsentligste nutidskunstnere, og formand for kunstsammenslutningen Decembristerne. Samtidig har han ageret konsulent for Kulturministeriet siden dets oprettelse, været med til at oprette Statens Kunstfond, og haft sin gang på Christiansborg i over 12 år under udsmykningen af Provianthuset.
Rylanders univers
Hans Christian Rylander værker er kraftfulde og dramatiske med et figurativt og næsten surrealistisk formsprog. Stilen er på én gang klassisk og moderne med en stor koloristisk skønhed. De kredser om menneskets ensomhed, frygt, begær og tvivl.
Kom og mød Hans Christian Rylander d. 4. december kl. 14-15, når han fortæller om sine værker ved en ART-TALK i Galleri Gl. Lejre
I Rylanders malerier bevæger vi os rundt i et mylder af billedlige fragmenter, som en collage af historiske begivenheder og mere alment menneskelige temaer – anonyme portrætter optræder på lige vilkår med episoder fra danmarkshistorien. De toner frem på de lyse lærreder, hvor kulturpersonligheder som Karen Blixen, Bodil Udsen, Githa Nørby, Boberg m.fl. deler plads med reminiscenser fra vor fælles kulturarv; naturstudier af dyr og insekter, tekstmateriale, billedkunstneriske ikoner og mytologiske skikkelser i skønsom forening af fortid og nutid.