Galleri Gl. Lejre

Tonny hørninG dækker bordet

26. AUGUST - 9. SEPTEMBER

Galleriet omformes til en stor installation i andledning af Galleri Gl. Lejres 30-års fødselsdag. En kugle, to kugler, tre kugler… Tonny Hørning har fundet tilbage til barndommens glæde ved at sætte ting sammen. Lade sig forføre af materialet og lege med glaskugler i magiske farver og kombinere dem med udtjente skåle, vaser og andre glasting. Hver lille installation har dog en konkret funktion. De kan fx bruges på et festligt dækket bord: blomster kan sættes i vaserne, lys sættes i stagerne og frugter lægges i skålene. Og så kan de alle vendes om, så de har flere funktioner indbygget.

Du kan også se fødselsdagsudstilling med 30 små, nye malerier af kunstenre, som gennem de seneste 30 år har udstillet i galleriet.

Mere information følger!

Om kunstneren

Tonny Hørning har udstillet flere gange på galleriet med sine sort/hvide abstrakte malerier og installationer. Det er som maler, at han er kendt. Glasværkerne skal ses som en lille parentes i en stor produktion. Og alligevel løber der en rød tråd igennem hele hans værk: glæden ved at udforske former, rum og farver. Man skal nemlig ikke tage fejl. Hans store viden om at bygge rum op, skabe sammenhæng og kompositioner har han taget med over i glasværkerne. Hver en kugle, hver en vase er placeret med stor præcision.

Tonny Hørning har bl.a. lavet en række store udsmykningsopgaver fx Bygning D i Campus Herning, som er en del af Via University College. Han er repræsenteret på en lang række danske kunstmuseer bl.a. Statens Museum for Kunst, Brandts i Odense og HEART – Herning Museum of Contemporary Art.


Læs mere om kunstneren og se hans værker her