Galleri Gl. Lejre

Organiske fortællinger

Det er det uendelige, det forunderlige, og det uforudsigelige i naturen, der er i fokus på Gitte Winthers soloudstilling Organiske fortællinger i Galleri Gl. Lejre. Alle værkerne på udstillingen er skabt i én bevægelse, ét strøg – i tilstedeværelsen i nuet. Det betyder, at alt er i bevægelse, vokser og opløses, samtidig med at systemer skabes og eksploderer i en uendelighed.

Fernisering: Lørdag d. 21 marts 2015 kl. 14-17.

På udstillingen vises Gitte Winthers nyeste værker udført i en collage-teknik med tusch, akryl og blyant. Hun er optaget af alt det, vi til daglig undres over i vores møde med naturen. Ved at udforske og anvende formerne i naturen viser hun os nye og anderledes måder at se og opleve det abstrakte. Udstillingen består også af helt nye malerier med store farvestrøg og figurer, hvor det organiske formsprog danner nye rum i maleriet.

Omform - den interaktive skulptur

Udover sine organiske fortællinger har Gitte Winther udformet små skulpturer og former i egetræ, som kan sammensættes på uendelige måder, hvor farven og faconen på træet danner nye kompositioner. Skulpturerne er udviklet ud fra et ønske om at inddrage publikum og skabe en interaktiv oplevelse i mødet med kunsten. Derfor inviteres alle de besøgende på udstillingen til at skabe deres eget bud på, hvordan netop deres personlige skulptur skal se ud. Det er en unik mulighed for at sætte sit eget præg på kunsten, og dele fortællingen med de andre tilstedeværende – en oplevelse af at leve og skabe i nuet.

Der appelleres til sansningen og legen på denne udstilling, som også er Gitte Winthers 50 års fødselsdagsudstilling, og dermed gør status over hendes kunstneriske virke samt fejrer hendes mangeårige tilknytning til Galleri Gl. Lejre. Kom og leg med!

Samarbejde med Dronning Margrethe

I 2014 skabte Gitte Winther i samarbejde med dronning Margrethe maleriet Dancing Art, som dronningen gav prins Henrik i anledning af hans 80-års fødselsdag. Dette værk var også en organisk fortælling skabt i nuet, da maleriet var malet med levende pensler i form af en gruppe dansere fra Pivot Dance Company, som skabte maleriet med deres malingindsmurte kroppe ved en festforestilling i DR Koncerthus.


 Læs mere om kunstneren og se hendes værker her