Galleri Gl. Lejre

Gitte Winther (1964) er dansk kunstmaler, og hendes arbejde tager sit udgangspunkt i genbrug af begreber fra Colourfield painting og pop-art, men indfaldsvinklen er mere formalistisk. Hun er optaget af alt det, vi til daglig undres over i vores møde med naturen. Ved at udforske og anvende formerne i naturen viser hun os nye og anderledes måder at se og opleve det abstrakte.

"I lighed med kunstnere som Jackson Pollock og Asger Jorn, arbejder også Gitte Winther med et udtryk, der vægter hele billedfladen ligeligt. Det betyder, at alt er i bevægelse, vokser og opløses, samtidig med at systemer skabes og eksploderer i en uendelighed." - Trine Ross, Politiken

Amba-Light, 2011, 65x39 cm. SOLGT
Sted XIV, 2014, 120x150cm
Sted X, 63x95
Sted XI, 2014, 60x70cm.
Omform, interaktiv skulptur
Omform, interaktiv skulptur
Organiske fortællinger, udstilling 2014
Organiske fortællinger, udstilling 2014
Sted, 45x55 cm.
Collage, 64x47

Mere om Gitte winther

Gitte Winther arbejder procesorienteret, hvert trin i maleriets opbygning er en del af en sammenhæng, skridt på vejen til at samle det puslespil, der i sig selv er en utopi. Formerne og farverne defineres i feltet mellem det fysiske nærvær og refleksionen. Hun skildrer igennem sine nonfigurative malerier en paradoksal orden; At noget både kan være larmende stille, rystende tungt flydende, intuitivt ordnet og optisk rumligt. Det er værker der kredser om naturens forundelige former og udtryk. Mange af dem er udført i en collage teknik med tusch, akryl og blyant. Flere af værkerne er skabt i én bevægelse, ét strøg, stærkt inspireret af den Japanske kalligrafi; tilstedeværelse i nuet.

I 2014 skabte Gitte Winther i samarbejde med dronning Margrethe maleriet Dancing Art, som dronningen gav prins Henrik i anledning af hans 80-års fødselsdag. Dette værk blev malet med levende pensler i form af en gruppe dansere fra Pivot Dance Company, som skabte maleriet med deres malingindsmurte kroppe ved en festforestilling i DR Koncerthus.

Uddannelse

1990 - 1991, Académiie Niclas Pussin, Paris; 1991 - 1993, École Supérieure des Beaux-Arts, Paris; 1992 - 1993 Parsons School og Design. Medlem af Kunstnersamfundet og BKF.

Udstillinger

Gitte Winther har udstillet i Galleri Gl. Lejre siden 2001, samt på omkring 50 gallerier og museer i Danmark, Færøerne, Paris og London. Her i blandt Charlottenborgs forårsudstilling; Sofienholm; Art Copenhagen; Carlsberg Museet; Salon Grand et Jeunes aujourd'hui, Paris; Galleri Collyer-Bristow, London; Den Danske Ambassade, London; Det Færøske Kunstmuseum.

Udstillinger i Galleri Gl. Lejre:

  • Organiske fortællinger, 2015
  • Moment, gruppeudstilling, 2011
  • Tricking Silence, 2008
  • Bag naturen, gruppeudstilling, 2004
  • Spor af natur, 2001

Udsmykninger

SAMPENSION, i samarbejde med Galleri Gl. Lejre.
Trefor Kunstrådet – Statens værksteder for kunst og design.