Galleri Gl. Lejre

Om udstillingen

Duggie Fields er en yderst veletableret kunstner, der repræsenterer post-pop bevægelsen i England. Duggie Fields arbejder med maleri og digitale medier – gerne i et krydsfelt mellem pop- og finkultur, hvor genrer og referencer flettes sammen.

Fernisering: Lørdag d. 6. september 2008, kl. 14-17 - kunstneren kommer fra London og er tilstede.
Ferniseringen har opbakning fra British Chamber of Comerce, samt flere sponsorer.

Duggie Fields årsproduktion af malerier er ganske få, men til gengæld ganske store malerier. Dorte Philiosen har været i London for sammen med kunstneren at vælge malerier ud til netop denne udstilling. Helt specielt er, at han til denne udstilling i et par værker har hentet inspiration fra vores nationalklenodie - den lille havfrue.

Psykedeliske farver og forenklede motiver

Hans maleri er typisk: Et stærkt forenklet motiv tilsat psykedeliske farver og malet med direkte afsæt i computergrafik som et sikkert kendetegn. I bedste post-pop-stil og med en overlegen elegance forenkler og fastholder Fields billedunivers essensen af det virvar af visuelle indtryk og psykologiske tilstande, som er en del af den moderne massekultur. Det virkelige og det fiktive støder sammen i en Duggie-zone befolket af tegneseriefigurer, stærke farver og kulturelle referencer.

Vi er så vant til at rubricere og forenkle verden. Men intet er præcis hvad det ser ud til i Fields univers, for alt er sat i et nyt og uvant perspektiv. Fields konkluderer ikke – han spørger: Hvorfor ikke se det fra denne vinkel? Han bruger virvaret af indtryk fra det moderne mediesamfund til at vise, at verden aldrig har været enkel, og at svaret sjældent ligger ligefor.

Et sted mellem fin- og massekultur

Duggie Fields står nogenlunde på det sted hvor fin- og lavkultur kolliderer og kollapser. - Og her står han godt – i selskab med Andy Warhol, Keith Harring og Jeff Koons. Han viser os i sin kunst, som selvfølgelig også tæller tøj design, musik og film, at det grænseløse og fordomsfrie liv både er muligt og ligetil, og at det blot kræver at man tør springe ud i den moderne verdens kaos: Kravle op på taget og smide stigen væk.

Hans barnlige leg med farver og former og historiens skiftende perspektiver fortæller os om det bedste ved livet. Om at vi kun har det sjov, vi selv skaber.

Et kendt ansigt - også i modeverdenen

Duggie Fields er en af Englands mest kendte postmoderne kunstnere, og har levet i Londons jetset liv siden 60’erne – han har boet sammen med Syd Barrett fra Pink Floyd, haft Martinez de la Rosa som sin muse og flere pop-ikoner rundt omkring i verden (eksempelvis Kanye West) bærer hans værker i form af badges, hvor han har afbilledet Michael Jackson, Marilyn Monroe, Lady Diana og sågar Den lille Havfrue.

Duggie Fields let genkendelige kunstneriske udtryk og massive selviscenesættelse har bl.a. resulteret i interesse fra modeverdenen, hvor hans kunst har været del af en verdensomspændende kampagne for kosmetikfirmaet Shiseido. Ligesom modehuset Comme des Garcons ligeledes har været inspireret af Duggie Fields farvestrålende popunivers.

... og så er han muligvis den første til at starte en #freethenipple bevægelse back in the days (Peoples Magazine).


Læs mere om kunstneren og se hans værker her